KTM ATV HQ Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #1 ·
What up fellas, To make it short & sweet I was woods racing - corner coming up down shifted from 4th to 2nd getting ready to back ol’ girl in sideways and she just shuts off on me. Sounded like an electric generator turning off. Tried to start her up and I just keep hearing this high pitched electric current sound but no crank. Once I got her home I warrantied out my battery cause it was totally fried (tender wouldn’t even pick up there was a battery to charge) I’m getting power from battery to relay to starter. 7.4 Volts on starter when hitting the start button. I tried to push start the Bike In 2nd , 10-15mph drop the clutch and the wheels won’t hook it just keeps sliding - wheels are locked up. Pretty much she’s not turning over. Could it be a bad engine or transmission?? If the trans is bad would it affect crank ? Cause I got nothing in neutral either ? Any information would be highly appreciated. This is my first issue in 4 years.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Man, sad day. Hope it wasn't too bad.
sad day indeed my friend,
Man, sad day. Hope it wasn't too bad.

Sad day indeed my friend, it was a catastrophe lol during tear down we found a broken intake valve seated into the piston. Piston had multiple craters from smashing the Intake valve around until they formed as one. Cylinder was scarred up. Crank was bent. I probably could’ve saved the cylinder and crank had I not attempted countless push starts in the middle of being towed. But oddly enough i didn’t hear anything alarming like a knock or grind before the bike shut off and I was certain it wasn’t a bad engine. But I was wrong lol. Good news is I get to appreciate all the cool parts I’ve been collecting over the years and allocate them to this build. Covid delayed the rebuild but she’s about 4-6 weeks away from being complete. I’ll post pictures soon
 
1 - 6 of 6 Posts
Top